08.04.2012

Locuinte in Suedia

Sa obtii o locuinta cu chirie in Suedia este destul de dificil. Cererea este foarte mare, iar oferta foarte mica. Daca obtii acea locuinta, numai daca nu achiti chiria la timp, atunci esti dat afara. In chirie intra si cheltuielile de intretinere, apa.
Chiria variaza in functie de zona, suprafata, numar de camere. Toate apartamentele au frigider, aragaz, dulapuri de bucatarie standard. Cele nemobilate ma refer.
Boplats.se este link-ul ce iti poate da toate datele necesare pentru intreaga Suedie.
Pentru cumparare de case trebuie sa ai un avans(30% din valoarea totala), in caz ca vrei sa o achizitionezi cu credit bancar sau chesh…Variaza in functie de zona, an de constructie, suprafata, numar de camera .
 
 
 
Aproape toate casele la ţară sunt roşii şi din lemn. Este uniform şi frumos, dar dacă începe vreun incendiu? (Grecia). Este foarte greu în ziua de azi să obţii un apartament, la prima mână, de la o agenţie imobiliară. Un sistem imobiliar ciudat şi cu piedici. Prioritate ar avea familiile cu mulţi copii, dar nu prea este adevărat... Te înscrii la cozi, la mai multe agenţii existente în oraş. Până îţi vine rândul, poate dura de la câteva luni, la câţiva ani buni de zile. Asta se întâmplă, deoarece nu sunt apartamente libere, cel puţin în oraşele mai mari. Dar dacă ai norocul şi primeşti apartament, nimeni nu te poate da afară, decât în condiţii grave.
De ce nu se construiesc locuinţe mai multe, în mările oraşe? Investitorii imobiliari ocolesc Suedia? Apartamentele care sunt libere de închiriat, la mâna a doua, sunt prea scumpe, iar perioada de închiriere este pe termen scurt, în general şase luni, un an sau poate doi ani. Ca să cumperi în Suedia un apartament şi să nu fii proprietar în totalitate, nu se merită. (Irak, Albania, Iran, Mexic, Siria, Cehia, Franţa, China, Anglia, Brazilia, Spania, România etc) Exemplu - Agenţia MKB (Malmö) - apartamente libere ("lediga") cu două sau trei camere. La unele apartamente sunt postate de la 50 la circa 600 de anunţuri/apartament ("anmälda"), în vederea vizionării apartamentului respectiv. Malmö - 2: a (2 camere); 45 kvm (suprafaţa); 4 816 kr/mån (cost/lună); Köpenhamnsvägen 2 (strada); vån 12 (etaj); Kronborg (zona); 639 anmälda (nr. de anunţuri pentru vizionare); 1 maj (anunţ valabil până la dată).
 
 
surse
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu